Costa Rica şi Panama lovite de un cutremur puternic cu o magnitudine de 6,7

Cutremur
 
Cutremur   (United States Geological Survey)

În Costa Rica, la graniţa cu Panama, a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, iar autorităţile evaluează în prezent posibilele daune, a declarat miercuri o sursă oficială. Reţeaua Naţională de Seismologie din Costa Rica a raportat că seismul a avut loc la ora locală 23:23, epicentrul fiind la sud de Puerto Armuelles, în Panama.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 31 de kilometri şi a fost resimţit în cea mai mare parte a ţării, potrivit rapoartelor. Locuitorii din Pacificul de Sud au menţionat o intensitate a seismului între 7 (excesiv de puternic) şi 6 (foarte puternic) pe Scala Mercalli, raportând întreruperea energiei electrice şi căderea obiectelor.

Între timp, în Valea Centrală, cutremurul a fost raportat între 5 (puternic) şi 4 (moderat) pe Scala Mercalli.

Preşedintele Carlos Alvarado al Republicii Costa Rica a scris pe contul oficial de Facebook: "Comunicăm cu Comisia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă pentru a determina daunele după cutremurul puternic produs în ţară. Reamintim populaţiei să urmărească canalele oficiale de informare în situaţii de urgenţă naţională".

Cutremurul s-a produs din cauza subducţiei plăcii Coco, a anunţat Reţeaua Naţională de Seismologie. Costa Rica este situată într-o zonă a lumii cu activitate seismică mare şi înregistrează anual sute de cutremure.