Cosmin Contra, declaraţii înainte de meciul naţionalei cu Olanda

"Gândul nostru este la victorie, indiferent de schimbările pe care le voi face în echipă. Sunt convins că băieţii care vor intra vor avea aceeaşi atitudine şi vom face un meci bun." - Cosmin Contra
Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra. (Captură foto)

După frumoasa victorie înregistrată săptămâna trecută în faţa naţionalei Turciei (2-0), pentru Cosmin Contra - proapătul selecţioner, urmează un nou test foarte important. Elevii săi vor avea de înfruntat într-un meci amical, marţi, cu începere de la ora 21,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, prima reprezentativă a Olandei.

"Olanda a fost întotdeauna o echipă puternică. Şi în momentul de faţă, chiar dacă trece printr-un moment mai greu în ceea ce priveşte calificările, eu cred Olanda are o generaţie tânără destul de bună care vine din urmă. Sperăm ca mâine, la ultimul meci din acest an, băieţii să fie la fel de concentraţi şi responsabili. Gândul nostru este la victorie, indiferent de schimbările pe care le voi face în echipă. Sunt convins că băieţii care vor intra vor avea aceeaşi atitudine şi vom face un meci bun. Nu ştiu câte schimbări vor fi, dar am adus mulţi jucători şi trebuie să îmi fac o părere despre majoritatea celor chemaţi. Pentru că vreau ca la ora începerii Ligii Naţiunilor să ştiu pe cine contez. Şi pentru asta trebuie să vezi jucători. Mai avem două ferestre pentru meciuri amicale în martie şi iunie, dar voi face nişte schimbări în echipa de mâine. Voi menţine câţiva din partida cu Turcia, iar apoi să intre cei pe care nu i-am văzut", a mărturisit selecţionerul într-o conferinţă de presă care a avut loc luni la CNF Mogoşoaia.

"Sperăm ca spectatorii să vină în număr cât mai mare. Am informaţii că vânzarea biletelor merge bine şi că va fi o atmosferă plăcută la ora meciului. Aşa că sunt toate ingredientele ca echipa naţională să facă un meci solid. În afară de rezultat, în amicalul cu Olanda vreau să văd acelaşi lucru din partea băieţilor ca la meciul cu Turcia. Să fim capabili să dominăm în multe momente echipa Olandei, să stăm cât mai departe de poarta noastră, să jucăm un fotbal plăcut şi să ne creăm ocazii. Sperăm ca atitudinea în teren să fie aceeaşi ca în faţa Turciei. Dar ne interesează şi rezultatul, pentru că victoriile îşi aduc linişte şi încredere. Iar aceste lucruri sunt importante pentru viitor. Ca jucător am făcut multe egaluri cu Olanda, pe vremea lui Victor Piţurcă. Dar întotdeauna am avut şanse să câştigăm, olandezii nu ne-au fost niciodată superiori, chiar dacă aveau o generaţie extraordinară. Deci am amintiri bune, nu am pierdut multe meciuri cu Olanda ca jucător", a mai spus Contra.

Potrivit lui Contra, pentru partida cu 'Portocala Mecanică' în vederea pregătirii pentru EURO 2020, el nu se va putea baza pe doi jucători impotanţi, Cristian Săpunaru şi Ciprian Tătăruşanu, la ora actuală cei doi fiind incerţi în urma unor probleme medicale.

"Sunt probleme medicale, Săpunaru nu s-a refăcut după accidentarea din amicalul cu Turcia. El este sub tratament, nu a făcut nicio zi antrenament cu lotul de atunci. Şi mai este incert şi Tătăruşanu, care a simţit ieri o durere la spate. Vom vedea dacă va fi apt la ora jocului", a menţionat Contra.