Corul Regal Venlona, alungat de poliţiştii locali când a vrut să le cânte gratis timişorenilor

Corul Regal Venlona
Corul Regal Venlona (pressalert.ro)

Au vrut să cânte gratis pentru timişoreni, însă au fost alungaţi de poliţiştii locali. După ce au avut parte de o primire de zile mari la concertul inaugural al Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara, membrii corului Regal Venlona, din Venlo, Olanda, au vrut să le facă o surpriză timişorenilor însă au avut ei parte de una - şi fără îndoială una neplăcută.

Sala Operei Naţionale a fost umplută până la refuz, vineri seara, unde membrii Corului Regal Venlona au susţinut un concert alături de soliştii vocali şi orchestra Operei Naţionale Române. Impresionaţi de primirea publicului timişorean, sâmbătă după-amiaza au vrut să le cânte timişorenilor gratuit în Piaţa Libertăţii, relatează tion.ro.

În momentul în care membrii Corului Regal au început să cânte, poliţiştii comunitari care patrulau în zonă s-au apropiat de ei şi le-au expus opţiunile - ori se opresc din cântat, pentru că nu au autorizaţie, ori vor primi amendă. Membrii Corului Regal Venlona nu au putut face altceva decât să se conformeze.

Într-un video postat de solista Diana Pap (cel de mai sus) se poate observa momentul penibil de la final când un cetăţean s-a apropiat de dirijor ca să-i transmită că nu au voie să cânte gratis în Piaţa Operei.

"Dacă s-a întâmplat aşa cum se relatează, desigur că poliţiştii au greşit. Ar fi trebuit să-şi sune şefii, iar unul dintre aceştia să-l sune pe vicele Diaconu (viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu - n.r.) care îmi ţine locul pe perioada concediului sau chiar pe mine, să întrebe dacă dăm autorizaţie în regim de forţă majoră, pentru un eveniment deosebit. Iar noi, desigur că am fi răspuns pozitiv, chiar dacă Piaţa Libertăţii este încă sub lucrări", a scris, pe Facebook, primarului Timişoarei, Nicolae Robu.

Într-o altă intervenţie la postul B1 TV, edilul timişorean s-a declarat indignat de incident acuzând poliţiltii comunitari că au aplicat legea mecanic.

"Sunt indignat că s-au întâmplat lucrurile aşa cum aţi prezentat dumneavoastră. Nu a fost un lucru organizat, poliţiştii au aplicat legea mecanic. Nu au avut discernământ. Nu au sunat un superior să întrebe. Este o chestiune şi de lege. Se impune să existe o aprobare pentru orice eveniment stradal, dar trebuie să existe discernământ. Nu reprezentau un pericol social. Eventual îţi întrebi superiorul", a fost reacţia primarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne