Corpul lui Michael Jackson va fi expus la Neverland, înaintea înmormântării

Corpul lui Michael Jackson va fi expus într-un sicriu de sticlă, timp de două zile, la ferma Neverland, astfel încât fanii să-şi poată lua rămas bun de la cel supranumit regele muzicii pop, înainte de înmormântare
Corpul lui Michael Jackson va fi expus într-un sicriu de sticlă, timp de două zile, la ferma Neverland, astfel încât fanii să-şi poată lua rămas bun de la cel supranumit regele muzicii pop, înainte de înmormântare (David McNew / Getty Images)

Corpul lui Michael Jackson va fi expus într-un sicriu de sticlă, timp de două zile, la ferma Neverland, astfel încât fanii să-şi poată lua rămas bun de la cel supranumit regele muzicii pop, înainte de înmormântare.

Între 100.000 şi 1 milion de persoane sunt aşteptate să vină la Neverland, urmând să eclipseze astfel serviciul funerar organizat în 1977 pentru Elvis Presley, când 75.000 de fani s-au adunat pe străzile din Memphis, cât şi cel pe cel al prinţesei Diana, la care au asistat 250.000 de persoane, la Hyde Park din Londra.

Întrebat în 1992 despre cum ar vrea să arate înmormântarea sa, Michael Jackson a declarat: "Va fi cel mai mare spectacol de pe pământ. Asta vreau. Artificii şi toate cele".

Dorinţa se pare că i se va îndeplini, fani din întreaga lume îndreptându-se deja spre Neverland.

Avocatul familiei Jackson, Brian Oxman, a declarat că se aşteaptă la cel mai mare eveniment din istorie: "Va fi un eveniment uriaş. Ne aşteptăm să vină de la 100.000 la 1 milion de persoane".

Dacă va fi televizat, evenimentul ar putea atrage 750 milioane de telespectatori.

Departe de mulţime, familia cântăreţului se va reuni pentru un serviciu funerar privat, care cel mai probabil va avea loc duminică. Nu s-a dezvăluit încă locul în care va fi îngropat Jackson, însă Brian Oxman a confirmat că acesta va fi într-adevăr îngropat şi nu incinerat.

"Mama sa, Katherine, este un martor al lui Iehova şi Michael era la fel, în pofida zvonurilor cum că s-ar fi convertit la Islam", a precizat avocatul.

Printre cei care vor participa la eveniment se aşteaptă să fie văzute multe celebrităţi, precum Elizabeth Taylor şi Paul McCartney. Preşedintele Barack Obama ar putea fi de asemenea prezent la Neverland, proprietate cumpărată de Jackson în 1988 şi transformată în propria grădină zoologică şi propriul parc de amuzament. Ferma a fost numită după insula fantastică din povestea lui Peter Pan, unde copiii nu se maturizau niciodată.

Prietenul lui Jackson şi fostul său manager, dr. Tohme Tohme, a declarat că cei mai afectaţi de decesul starului sunt copiii acestuia, Prince Michael, Paris şi Prince Michael II, care sunt "pierduţi" fără tatăl lor.

"Copiii sunt cea mai tristă parte a acestei tragedii. Au fost cu el toată viaţa lor, iar acum el a dispărut. A fost tatăl şi mama lor, totul. Nu înţeleg de ce a trebuit să fie luat de lângă ei. Cer să se reîntoarcă. Michael a fost un om minunat şi un tată de excepţie. Familia sa este confuză. Fraţii săi se trezesc în fiecare dimineaţă şi speră că totul a fost doar un coşmar. Aşteaptă ca el să-i sune şi să le spună că este viu", a declarat Tohme.

Fostul chirurg, devenit sfătuitorul lui Jacko în domeniul afacerilor, a adăugat: "Michael obişnuia să mă sune în fiecare dimineaţă, pentru a-şi planifica ziua. Încă mă trezesc aşteptând acel telefon".

Tohme a insistat asupra faptului că Jackson se afla într-o stare fizică excelentă în săptămânile de dinaintea morţii sale şi a negat informaţiile conform cărora acesta era dependent de analgezice.

"Era bine. Era fericit şi concentrat. Abia aştepta concertele. Nu este adevărat că nu mai făcea faţă presiunii de a cânta din nou. De ce să se simtă presat? Era antrenat, talentat şi urma să se întoarcă la ceea ce iubea. Exersa şi era fericit. Şi apropo, presiunea nu ucide. Moartea lui este un mister", a precizat acesta.