Corpul de control al ministrului Sănătăţii demarează o anchetă la Institutul Oncologic Bucureşti

În urma anchetei jurnaliştilor de la Euractiv, care arată că patronul Hexi Pharma câştigă bani grei de la Institutul Oncologic Bucureşti, ministrul Sănătăţii îşi trimite corpul de control să cerceteze cum au fost încheiate contractele.
Ministrul Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu
Ministrul Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va demara o anchetă la Institutul Oncologic Bucureşti, specialiştii ministerului urmând să investigheze modul în care au fost încheiate contractele de achiziţii ale instituţiei cu firma producătoare a celebrelor dezinfectante Hexi Pharma.

Ancheta are loc în contextul în care o investigaţie realizată de Euractiv a relevat că patronul Hexi Pharma încasează bani frumoşi de la IOB prin altă firmă a sa care prestează servicii de curăţenie. Firma ar avea contracte şi cu alte spitale din ţară, iar în oferta sa foloseşte, bineînţele, dezinfectanţii Hexi, despre care o anchetă a GSP a relevat că au fost diluaţi de până la zece ori.

"Ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de Control, astăzi, 3 mai 2016, efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor în cauză, dar şi cu alţi agenţi economici, care pot avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor", se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General.

Potrivit comunicatului, ministrul Sănătăţii are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare şi achiziţii şi la alte unităţi spitaliceşti.

Ancheta Euractiv poate fi citită aici


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură