Corman: Implementarea Acordului de Asociere cu UE va aduce schimbarea pe care o aşteaptă cetăţenii noştri

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman (en.wikipedia.org)

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a avut marţi o întrevedere cu deputaţii din Comisia pentru drepturile omului şi asistenţă umanitară a Bundestagului Germaniei, condusă de Michael Brand, informează Moldpres citând Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor s-au referit la cooperarea interparlamentară în domeniile drepturile omului, securitate, combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane. De asemenea, părţile au discutat despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv implementarea Acordului de Asociere cu UE, situaţia din ţară şi contextul regional.

Igor Corman a mulţumit autorităţilor din Germania pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, menţionând că transferul de experienţă şi bune practici în procesul de integrare europeană va accelera dezvoltarea tuturor domeniilor importante din R. Moldova.

„Implementarea Acordului de Asociere cu UE va aduce schimbarea pe care o aşteaptă cetăţenii noştri. Germania este un partener foarte important pentru noi în realizarea obiectivului de integrare europeană, iar bunele relaţii moldo-germane promovate în ultimii ani atât la nivel oficial, cit şi la nivel interuman, reprezintă o bază solidă pentru intensificarea cooperării bilaterale”, a subliniat Preşedintele Parlamentului.

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului a Bundestagului german, Michael Brand a apreciat activitatea Forumului moldo-german în vederea consolidării cooperării dintre cele două ţări, menţionând că vizita delegaţiei germane în regiune are drept scop documentarea situaţiei în domeniile respectării drepturilor omului, combaterii criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane.

O atenţie sporită va fi acordată măsurilor de susţinere din partea Germaniei a eforturilor pe care le întreprind autorităţile din Republica Moldova, România şi Bulgaria pentru îmbunătăţirea situaţiei în domeniile menţionate.

La întrevedere a mai participat Preşedintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, Vadim Mişin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe