Corespondentul Euronews venit la proteste pune tunul pe coaliţia PSD-ALDE

Corespondent Euronews
Corespondent Euronews (Captură foto)

Presa străină este din nou cu ochii pe "Marşul speranţei". Corespondentul Euronews în România, Hans Von der Brelie, a însoţit unul dintre grupurile de protestatari pe traseul spre Bucureşti, potrivit Digi24.

Iată cum a descris el publicului internaţional frământările din politica românească, direct din faţa sediului PSD de pe Kiseleff:

„Numai imaginaţi-vă, trei premieri într-un singur an! Unii oameni de la guvernare se tem că vor ajunge la închisoare. Şi asta pentru că în prezent există o agenţie anticorupţie foarte bună, foarte eficientă, foarte dură care vânează politicienii corupţi. Mulţi sunt deja în închisoare, alţii sunt judecaţi, mulţi sunt deja condamnaţi. Şi poate acesta este motivul pentru care unii membri ai Guvernului, ai partidelor aflate la putere încep să se teamă foarte, foarte tare. Cred că va veni şi rândul lor să ajungă după gratii. De aceea încearcă să schimbe întreg sistemul judiciar al României.

Ei (guvernanţii - n.r.) au schimbat procedura de numire şi au posibilitatea să revoce şefii instituţiilor de luptă împotriva corupţiei. Acest lucru înseamnă că ministrul Justiţiei ar putea controla politic sistemul judiciar. Acest lucru înseamnă că procurorii ar putea fi intimidaţi, că instituţiile anticorupţie ar putea rămâne fără toate acele pârghii pe care le au astăzi în lupta împotriva corupţiei, precum ascultarea telefoanelor, monitorizarea activităţii informatice, descinderi. Asta e în joc, e o provocare şi de aceea, societatea civilă ia atitudine.

Mă aflu în faţa sediului PSD. Este unul dintre partidele aflate la guvernare. Oamenii aceştia, probabil 50-60, sunt un singur grup din multe altele. Nu există doar unul, două cazuri de corupţie. Există un număr uriaş de anchete în desfăşurare şi nu sunt anchete care să se rezume la politicieni locali. Nu. Sunt cazuri de corupţie ce vizează politicieni de rang înalt ceea ce îi înfurie pe aceşti oameni. Poporul este dispus să ia atitudine, mobilizarea civilă este încă activă, nu s-a atenuat., a relatat Hans Von der Brelie, într-una din corespondenţele sale transmise live de la Bucureşti pe contul de Facebook al Euronews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne