Coreea de Nord organizează trageri pe viu: 200 de oficiali vor fi executaţi într-un poligon al armatei

Liderul nord coreean Kim Jong-Un
Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)

Într-o nouă rundă de epurări, regimul de la Phenian vrea să execute pe station 200 de oficiali de rang înalt loiali lui Jang Song-taek şi să trimită aproximativ 1.000 de persoane, membrii familiilor acestora, în lagărele de concentrare.

Jang Song-taek, unchiul actualului conducător comunist, a fost executat cu câteva luni în urmă, într-o modalitate barbară - dezbrăcat, aruncat la câini, în faţa unor oficiali comuniţti din Coreea de Nord, conform ziarului Wei Wei Po, din China.

Departamentul Securităţii Statului a efectuat încă o investigaţie printre susţinătorii lui Jang, executat în luna decembrie, identificând ca ţinte aproximativ alte 1.200 de persoane, oficiali şi familiile acestora.

Securitatea a primit aprobarea din partea Curţii Supreme să efectueze procesele de judecată cu uşile închise pentru aceştia şi să acorde pedepsea cu moartea. Protocoalele de genul acesta au ca scop imitarea unui sistem de judecată, însă nu se ştie dacă ele vor fi implementate vreodată şi în cel mai paranoic stat comunist ele oricum nu contează - puterea politică, judiciară şi executorie se află în mâna liderului de Partid.

Cel mai probabil, familiile celor care au fost condamnaţi la moartea vor fi trimişi în lagăre de concentrare fără să aibă parte de vreun proces.

”Printre cei condamnaţi la moarte se află 200 de oficiali din Partidului Muncitorilor, guvern şi armată, care primeau ordine direct de la Jang Song-taek. Execuţiile vor avea loc la poligonul de trageri al Academiei Militare Kang Kon sub ochii unei comisii formate din oficialii de rang înalt ai armatei, guvernului şi al Partidului”, conform surselor locale.

Kim Jong-un, aflat în al treilea an la putere, vede execuţiile publice ca o modalitate de a da un exemplu celor care nu îi arată credinţă oarbă.

Conform unei investigaţii ale ONU, regimul nord coreean menţine între 80.000 şi 120.000 de prizonieri politici, iar aproximativ 100.000 până la 200.000 de persoane se află închise în lagărele de muncă unde sunt supuse la atrocităţi interminabile precum tortură, sclavie şi violenţă sexuală şi foamete cronică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe