Copiii eroilor Armatei răniţi sau căzuţi la datorie au primit daruri, din partea MApN

Moş Crăciun la Cercul Militar Central
Moş Crăciun la Cercul Militar Central (Epoch Times România)

Peste 100 de copii ai eroilor Armatei Române, căzuţi la datorie sau răniţi în timpul unor misiuni interne sau în operaţii internaţionale, au participat, miercuri, la serbarea Pomului de Crăciun, organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Asociaţia de caritate din Armata României ''Camarazii''.

”În total au fost invitaţi 144 de copii. Aceasta este cifra exactă a copiilor celor decedaţi sau răniţi în teatrele de operaţii internaţionale şi în misiuni interne. În fiecare an, Asociaţia Camarazii vine către acest segment deosebit de important pentru noi, cu asemenea activităţi menite să compenseze într-un mod poate insuficient meritele părinţilor lor în teatrele de operaţii”, a declarat colonelul Nicolae Anghelescu, preşedintele executiv al Asociaţiei de Caritate ”Camarazii”, din cadrul Armatei României.

Potrivit colonelului Nicolae Anghelescu, Asociaţia pe care o reprezintă organizează în mod constant acţiuni caritabile menite să ajute familiile eroilor Armatei Române.

”La fiecare aniversare a acestor copii noi le dăruim câte un cadou ”de la colegii lui tata”. De asemenea, pentru copiii care nu beneficiază de bursă de studii, pentru preşcolari, în fiecare lună, Asociaţia Camarazii asigură un venit de până la 1000 de lei, care să compenseze bugetul familiei”, a precizat Nicolae Anghelescu.

La serbarea organizată la Palatul Cercului Militar Naţional, cei mici au primit daruri şi s-au putut bucura de un spectacol de colinde, susţinut de corul de copii al Cercului Militar Naţional Andantino. Însă, de departe cel mai aşteptat moment a fost cel în care copiii militarilor au primit cadourile oferite de Moş Crăciun.

”Serbarea este foarte frumoasă. Venim tocmai din Târgu Mureş. Sunt bucuros că armata a organizat aşa ceva pentru militarii căzuţi în taberele de operaţii. Am participat la trei misiuni în teatrele de operaţie din Afganistan. În ultima am fost rănit la mâna stângă”, a declarat pentru Epoch Times unul dintre subofiţerii Armatei Române, prezent la serbarea de Crăciun alături de fiul său, în vârstă de doi ani.

În urmă cu patru ani, sublocotenentul (post mortem) Dragoş Traian Alexandrescu şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Traian Alexandrescu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război. Soţia sa, Bianca Alexandrescu, alături de cei doi băieţi ai săi, de 9 şi 13 ani, a participat astăzi la spectacolul organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

”Povestea noastră este una tristă pentru ca tatăl lor a decedat în Afganistan, în 2008 şi acesta este de fapt motivul pentru care ne adunăm aici. De obicei, la serbările de la şcoală vin şi mama şi tata şi atunci copiii sunt mai trişti. Aici venim văduvele care am suferit şi am trecut toate prin acelaşi necaz şi ne înţelegem altfel decât ne-ar înţelege alte persoane. Chiar suntem susţinute extraordinar de mult şi am întâlnit oameni cu suflet care ne-au fost alături în cele mai grele momente din vieţile noastre, alături de mine, ca mamă, alături de copiii mei şi alături de familia soţului meu”, a mărturisit Bianca Alexandrescu, într-un interviu acordat Epoch Times.

În aceeaşi misiune în care şi-a pierdut viaţa Dragoş Traian Alexandrescu, Ionuţ Claudiu Butoi, soldat la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, a fost rănit grav în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

”Ca în fiecare an este o plăcere să vin, mai ales pentru băieţelul meu de patru ani. Am fost rănit pe 31 august 2008. Am fost operat la coloană. Am ajuns în scaun cu rotile. La şase luni după ce am avut accidentul s-a născut băieţelul meu, care m-a încurajat şi mi-a dat putere să merg înainte. Viaţa nu s-a oprit, am mers înainte. Pentru mine este o bucurie fiindcă îmi văd copilul fericit şi dacă el este fericit şi eu sunt”, a declarat Ionuţ Claudiu Butoi pentru Epoch Times.

”Noi ne bucurăm de fiecare dată când venim de orice gest, de orice ajutor şi chiar gust fericirea celor mici. Tatăl lor a decedat în teatrul de operaţii din Afganistan. Noi am rămas singuri, singuri, nu aveam pe nimeni să ne ajute şi chiar simţim un sprijin din partea Armatei nu doar înainte de sărbătorile de iarnă”, a spus Mihaela Bădiceanu, văduva sergentului-major Florin Bădiceanu, căzut la datorie pe 23 februarie 2010, în Afganistan. Cei doi copii ai săi, în vârsta de 5, respectiv 2 ani şi zece luni, s-au bucurat de cadourile primite.

Alături de familiile eroilor răniţi sau căzuţi la datorie, la serbarea de iarnă au mai participat şi personalităţi militare şi civile din conducerea ministerului Apărării, şefi ai direcţiilor centrale şi ai categoriilor de forţe, precum şi cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne