Prăjiturele moi cu unt de arahide. Răsfăţul perfect

Pot fi servite dimineaţa la cafea, ca o gustare oricând în timpul zilei sau mai ales seara cu o cană de ceai ori cacao fierbinte.
Prăjiturele servite dimineaţa la cafea
Prăjiturele servite dimineaţa la cafea

Ca orice iubitor de dulciuri, din când în când poftesc la o gustare inedită, delicioasă dar în acelaşi timp simplă şi uşor de preparat. Când deja este prea multă ciocolată iar ultimul sezon cu fructe proaspete îşi ia rămas bun, aceste prăjiturele cu unt de arahide pică tocmai bine, venind ca un desert foarte uşor de adaptat. Pot fi servite dimineaţa la cafea, ca o gustare oricând în timpul zilei sau mai ales seara cu o cană de ceai ori cacao fierbinte.

Pentru a le prepara, avem nevoie de:

- 2 ouă (mari, la temperatura camerei)

- 150 grame zahăr brun

- 170 grame unt de arahide

- 57 grame unt sărat (la temperatura camerei)

- 250 grame făină

- 2 linguriţe extract de vanilie

- 1 linguriţă praf de copt

- ¼ linguriţă sare

Sugestii: dacă doriţi ca prajiturile să fie foarte dulci puteţi adăuga până la 220 grame zahăr; folosiţi unt de arahide cu bucăţele de alune în el, textura moale a prăjiturelelor se completează minunat cu bucaţelele crocante de alune; puteţi combina făina albă cu făină integrală, în cazul în care folosiţi şi făină integrală adăugaţi cu 3-4 linguri mai puţin.

Modul de preparare:

Încălziţi cuptorul la 190 grade.

Într-un bol încăpător mixaţi ouăle, zahărul brun, untul de arahide, untul şi extractul de vanilie până obţineţi o consistenţă fină.

Într-un alt bol amestecaţi făina, praful de copt şi sarea.

Adăugaţi treptat amestecul de făină în mixul de ouă şi unt de arahide până când compoziţia este complet fină.

Puneţi o hârtie de copt în tavă (nu ungeţi tava) şi aşezaţi prăjiturelele cu o lingură, păstrând o distanţă de 5cm între ele.

Coaceţi timp de 8 minute, până când marginile încep să devină maronii. Partea superioară a prajiturii va avea un aspect palid şi va fi moale, dar partea de jos va fi maronie.

Lăsaţi prăjiturelele pe hârtia de copt să se răcească timp de 5 minute şi abia apoi transferaţi-le pe o suprafaţă de răcit.

Un aspect foarte important: fiţi siguri că lăsaţi prăjiturelele să stea pe hârtia de copt deoarece nu sunt complet coapte când sunt scoase din cuptor; se coc complet pe tava de răcit. Timp de preparare: 30 min.

Ies aproximativ 35 de prăjiturele.

Vă dorim poftă bună!