Conturile Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos şi alţii implicaţi într-un atac cibernetic fără precedent pe Twitter

Matrix
Matrix (captură Youtube)

  • Un atac cibernetic masiv, care se presupune că a apărut pe un cont al unui angajat Twitter cu acces la interfaţa de management a utilizatorilor a afectat sute de miliardari şi politicieni, printre care Barack Obama, Joe Biden, Bil Gates, Kanye West, Elon Musk, Wiz Khalifa, Apple, Uber, Jeff Bezos, Benjamin Netanyahu.
  • Postările au îndemnat oamenii să trimită bani pe o adresă Bitcoin, iar rezultatul a fost colectarea a peste 120 de mii USD.
  • Twitter a reacţionat spunând că investighează incidentul şi va lua măsuri pentru remedierea problemei de securitate.
  • Timp de aproximativ o oră, Twitter a blocat utilizatorii conturilor verificate să trimită tweeturi sau să îşi reseteze parolele.

Problema pentru Twitter, care se chinuie să înţeleagă ce s-a întâmplat, este că incidentul nu este un atac asupra unor conturi individuale - ci, după cum se menţionează în comunicatul remis de gigantul de internet, se pare că un cont al unui angajat pe Twitter cu acces la interfaţa de administrare a utilizatorilor a fost spart. Cu alte cuvinte, cineva a spart un cont Twitter cu acces la aproape orice alt cont Twitter.

Dacă varianta oficială a companiei se confirmă, incidentul ar reprezenta o breşă majoră de securitate. Două consecinţe logice ar fi că 1. Incidentul are o trăsătură caracteristică a marilor breşe, şi anume sunt executate de oameni care au cunoştinţe despre platformele pe care le atacă, sau chiar oameni din interior. 2. Pune sub semnul întrebării întreaga arhitectură de securitate a platformei.