Conturile a 500 milioane de utilizatori Yahoo au fost hackuite

Informaţiile personale a cel puţin 500 milioane de utilizatori Yahoo au fost furate, a anunţat compania. Yahoo a precizat că suspectează că o organizaţie susţinută de un stat este responsabilă pentru atac şi a cerut utilizatorilor să îşi schimbe parolele.
(Captură Foto)

Informaţiile personale furate datează până în 2014 şi ar putea include numele utilizatorilor, adrese de email, numere de telefon, date de naştere şi parole, date ale cardului folosit pentru plăţi sau informaţii ale contului bancar, a precizat compania.

“Intruziunile şi furturile online comise de organizaţii sau grupuri susţinute de state au devenit tot mai răspândite în industria tehnologiei”, a susţinut Yahoo într-o declaraţie publicată joi.

“Yahoo şi alte companii au lansat programe pentru a detecta şi anunţa utilizatorii când o companie are motive întemeiate să suspecteze că un grup susţinut de stat a luat în vizor un cont”, a adăugat compania.

Accesul la date personale, inclusiv întrebări legate de securitate criptate sau necriptate, ar putea permite hackerilor să acceseze alte conturi online.

Yahoo recomandă ca utilizatorii să îşi schimbe parolele dacă nu au făcut acest lucru începând cu 2014. Compania cu sediul în California, SUA, a mai declarat că utilizatorii ar trebui să îşi schimbe parolele şi pentru alte servicii online dacă informaţiile de logare au fost identice cu cele folosite pentru Yahoo.

“Investigaţia nu a descoperit nicio dovadă că un grup sau organizaţie susţinută de un stat se află în prezent în reţeaua Yahoo”, a precizat compania. “Yahoo lucrează îndeaproape cu autorităţile în această chestiune”.

La începutul acestei veri, Yahoo aparent a analizat un atac cibernetic şi un furt de date ce a implicat conturile a aproximativ 200 milioane de utilizatori, conform website-ului de ştiri în tehnologie Recode. “Este la fel de rău precum acel atac”, a declarat o sursă pentru Recode. “De fapt, este mai rău”.

Atacul cibernetic ar putea avea implicaţii asupra vânzării principalei afaceri ale companiei Yahoo către compania americană de telecomunicaţii Verizon pentru suma de 4,8 miliarde de dolari, un acord ce încă nu a fost aprobat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe