Consumul de lapte, direct proporţional cu numărul de premii Nobel

Cutie de lapte.
Cutie de lapte. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Ţările care înregistrează cel mai mare consum de lapte şi de produse lactate au şi cel mai mare număr de laureaţi ai premiilor Nobel. Existenţa acestei legături a fost demonstrată după ce s-au analizat datele furnizate în anul 2007 de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură, în care se arată consumul de lapte pe cap de locuitor în 22 de ţări.

Astfel, Suedia, ţara cu cel mai mare consum de lapte pe cap de locuitor, de 340 de litri pe an, este şi ţara cu cel mai mare număr de câştigători ai premiului Nobel, cu un total de 33 de laureaţi de-a lungul istoriei. Aceasta este urmată de Elveţia, cu 32 de premii Nobel, ţară care înregistrează un consum de 300 de litri de lapte pe cap de locuitor, transmite rtv.net.

La polul opus se află China, cu cel mai mic număr de premii Nobel şi în acelaşi timp cu cel mai redus consum de lapte, de numai 25 de litri pe cap de locuitor în fiecare an.

Explicaţia ştiinţifică cea mai plauzibilă între consumul crescut de lactate şi performanţele de Nobel ar fi Vitamina D, prezentă în lapte în cantitate mai mare. Potrivit specialiştilor, această vitamină susţine activitatea creierului uman.

Un alt studiu publicat anul trecut în New England Journal of Medicine şi realizat de secţia de neurologie a spitalului britanic Gloucester Royal Hospital pe subiecţi din 22 de ţări, arată că există o legătură strânsă între consumul de ciocolată şi capacitatea intelectuală, datorită flavonoizilor pe care îi conţine ciocolata şi care determină creşterea capacităţii cerebrale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură