Consultările de la Cotroceni. Orban: PNL se va implica în împiedicarea învestirii unui guvern PSD

PNL, prin decizia Biroului Politic, a exclus PSD de la orice fel de discuţii care să privească formarea unei majorităţi şi a hotărât că va vota împotriva oricărui Guvern care conţine PSD în el, a subliniat preşedintele PNL Ludovic Orban, în urma consultărilor de la Cotroceni.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Decizia PNL este clară - de a se implica în împiedicarea învestirii unui Guvern PSD, a declarat luni, în urma consultările avute cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, liderul liberal Ludovic Orban.

"În decizia Biroului Politic este cuprinsă şi eventualitatea ajungerii la anticipate, în condiţiile în care reuşim să împiedicăm învestirea unui eventual Guvern care să fie dominant PSD. Deci, noi, totuşi, considerăm că încă nu este desemnat un premier, încă nu s-a ajuns la vot în Parlament şi decizia noastră este clară - de a ne implica în împiedicarea învestirii unui guvern PSD.

Poziţia noastră a fost aceea că PNL este oricând pregătit să îşi asume răspunderea guvernării, dar doar în baza unei majorităţi parlamentare solide, coerente, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal, care să asigure dezvoltarea României. În discuţiile, negocierile pe care le-am purtat cu formaţiunile politice, altele decât PSD, nu s-a reuşit degajarea unei astfel de majorităţi, din diferite motive şi din diferite poziţii. Ca atare, aşteptăm decizia preşedintelui", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a explicat că partidul său a decis să nu avanseze niciun nume de premier la consultările de la Cotroceni, pentru că nu are în spate votul unei majorităţi.

"Propui un premier atunci când ai în spate votul unei majorităţi certe de cetăţeni români şi, de asemenea, când ai capacitatea de a obţine sprijinul parlamentar din partea unei majorităţi certe, stabile şi coerente. PNL, prin decizia Biroului Politic, a exclus PSD de la orice fel de discuţii care să privească formarea unei majorităţi şi, de asemenea, am hotărât că vom vota împotriva oricărui guvern care conţine PSD în el", a subliniat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne