Consul onorific al Poloniei:"Shen Yun este pentru mine o eliberare in vremuri de mare tristete"

Petr Mrkyvka, Consul onorific al Poloniei la Brno, Republica Ceha
Petr Mrkyvka, Consul onorific al Poloniei la Brno, Republica Ceha (Kamil Rakyta / The Epoch Times)

BRNO — Teatrul Janacek din Brno gazduieste 3 spectacole ale companei de artisti Shen Yun Performing Arts in aceasta saptamana. Petr Mrkyvka, consulul onorific al Poloniei in Brno, a participat la primul spectacol in 19 aprilie.

Mrkyvka, care este si lector universitar si decan adjunct al Facultatii de Drept la Universitatea Masary din Brno, a declarat ca “impresia creata de Shen Yun a fost imensa”, si ca el considera ca spectacolul nu este doar arta, ci detine si o bogatie spirituala enorma.

Apoi el a facut referire la tragica pierdere recenta a delegatiei poloneze conduse de presedintele Lech Kaczynski, si la modul in care s-a simtit cand a iesit din tristete si a fost imbratisat de frumusetea spectacolului Shen Yun. “Ca si consul al Poloniei, trebuie sa spun un lucru: Noi am trecut printr-o saptamana de mare tristete. Si pentru mine este un fel de eliberare.”

“Am vazut si imagini cu ceea ce se intampla in China, ca lucrurile nu sunt asa cum ar trebui sa fie si ca exista o mare suferinta, dar am vazut de asemenea o mare speranta in spectacol, care imi ofera putere. Si am inteles de asemenea ca arta poate vindeca un suflet, nu este minunat?”, a adaugat dl.Mrkyvka.

Scena de dans, Ospitalitatea Mongola, a trezit amintiri indepartate din copilaria consulului: “Un lucru care mi-a atras interesul a fost dansul cu vase mongoleze din Mongolia Interioara, deoarece cu mai mult timp in urma, cand aveam 14 ani, am fost intr-o tabara situata in Mongolia Exterioara. Asadar cand am vazut stepa si iurtele, mi-am spus ca as dori sa vad din nou acea tabara. Si probabil o sa ajung acolo prin China, daca ma vor lasa”.

La final, dl.Mrkyvka a discutat despre speranta pe care i-a oferit-o Shen Yun. “Lucrurile pe care tocmai le-am mentionat: impresie si speranta puternica. Si anume, atunci cand exista ceva gresit, acest lucru poate fi indreptat; ca ceva ne ghideaza si ne impinge inainte. Asadar, acesta este un lucru. Si celalalt ar fi sa caut afise ale altor spectacole frumoase in aceasta zona, la fel de frumoase precum acesta”, a adaugat el.

Shen Yun Performing Arts, in cadrul Turneului sau Mondial din 2010, se va deplasa spre Paris (Franta), Cardiff (Anglia) si Louvain-la-Neuve/Neu-Löwen in apropiere de Brussels (Belgia).

The Epoch Times este un sponsor al Shen Yun Performing Arts. Pentru informatii suplimentare, va rugam vizitati http://ro. shenyunperformingarts. org/.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură