Constantin devine istorie. Conducerea ALDE îl exclude din partid

Călin Popescu Tăriceanu a reuşit performanţa nu doar de a deveni unic preşedinte al ALDE ci şi de a-l da afară din partid pe Daniel Constantin.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Inevitabilul s-a produs, joi, pentru Daniel Constantin, conducerea ALDE decizând excluderea sa din partid. Alături de Constantin, intrat într-un conflict ireconciliabil cu şeful Senatului, din partid au mai fost scoşi Eugen Durbacă şi Mircea Banias, a anunţat vicepreşedintele formaţiunii Andrei Gerea.

"Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului şi au adoptat anumite poziţii duplicitare în legătură cu ALDE. (...) S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias şi domnului Eugen Durbacă", a declarat Gerea, citat de Agerpres, după şedinţele forurilor de conducere ale ALDE.

Reamintim că Daniel Constantin a intrat în conflict deschis cu Tăriceanu, acuzându-l pe acesta de abuz, decizii dictatoriale şi nerespectarea parteneriatelor. Constantin a contestat în instanţă componenţa şi decizia din martie a Delegaţiei Permanente a ALDE de a convoca un Congres extraordinar, apoi unul ordinar, în 21-22 aprilie, în cadrul căruia a şi fost aleasă noua conducere a formaţiunii, respectiv Tăriceanu şi aghiotanţii săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne