Constantin, avertisment sumbru: România riscă să rămână fără bani de funcţionare din octombrie

Din punct de vedere economic, nu ne îndreptăm către lucruri prea frumoase, chiar dacă indicatorii arată bine la acest moment, a tras un semnal de alarmă deputatul Daniel Constantin.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deşi în prezent indicatorii arată bine, există tot mai multe semnale că România va rămâne în curând fără bani de funcţionare, a avertizat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Daniel Constantin, copreşedintele partidului Pro România.

"Am tras o concluzie şi am tras şi un semnal de alarmă. Concluzia este că, din punct de vedere economic, nu ne îndreptăm către lucruri prea frumoase, chiar dacă indicatorii arată bine la acest moment. Semnalul de alarmă este legat de faptul că, din luna octombrie, România riscă să rămână fără bani de funcţionare. Sigur că nu am certitudini, însă sunt din ce în ce mai multe voci din interiorul sistemului, din interiorul ministerelor, mai ales din interiorul Ministerului de Finanţe, care trag acest semnal de alarmă", a declarat Constantin, citat de Agerpres.

Deputatul a explicat că este vorba, de fapt, despre o constatare pe care trebuie să o coroborăm cu ceea ce se întâmplă în aceste zile, respectiv "haosul guvernamental" - numeroasele propuneri care se fac în special în această zonă, de a atrage cât mai mulţi bani la bugetul de stat, vor lovi în primul rând în companiile mici.

În opinia liderului Pro România, printre măsurile care îi vor "bulversa" pe români sunt contul separat de TVA şi creşterea accizei la carburant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne