Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat demisia şi o nouă urmărire penală a lui Ion Druţă

Ion Druţă, preşedintele CSJ din R. Moldova
Ion Druţă, preşedintele CSJ din R. Moldova (facebook.com)

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) revocaţi din funcţie la 27 septembrie, au reuşit să aprobe joi, 24 octombrie, cu majoritatea voturilor celor prezenţi demisia preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Ion Druţă, şi sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind pornirea urmăririi penale, reţinerea, aducerea silită, percheziţionarea, arestarea şi tragerea la răspundere penală a acestuia.

Preşedintele CSJ este bănuit de procurori de „amestec în înfăptuirea justiţiei” întrucât la percheziţiile efectuate în biroul judecătorului în dosarul privind îmbogăţirea ilicită ar fi fost găsit un înscris în care se conţineau indicaţii pe anumite dosare şi deciziile pe care judecătorii raportori urmau să le ia.

În noul dosar sunt vizaţi şi alţi judecători, în special de la CSJ care urmau să execute ordinele venite de la Druţă. Unii judecători vizaţi în sesizare sunt printre cei care au participat la organizarea Adunării Generale a Judecătorilor prin care actuala componenţă a CSM a fost revocată.

Pentru 25 octombrie este planificată convocarea unei alte Adunări Generale a Judecătorilor pentru a alege noi membri ai CSM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe