Consiliul Rusia-NATO se va întâlni pentru cea de-a doua oară în acest an

Consiliul comun Rusia-NATO se va întâlni la Bruxelles în 26 octombrie, fiind cea de-a doua întâlnire a acestui organism în 2017.
Steag NATO.
Steag NATO. (Getty Images)

Biroul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat vineri că întâlnirea se va concentra pe conflictele din Ucraina şi Afganistan, precum şi pe modalităţile de a reduce riscul ciocnirilor şi accidentelor în timpul exerciţiilor militare sau a supravegherii graniţelor.

Relaţiile dintre NATO şi Moscova s-au deteriorat semnificativ în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi din cauza suportului politic, economic şi militar pe care Kremlinul îl oferă separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Moscova neagă orice implicare în problemele interne ale Ucrainei, dar Stoltenberg a precizat în luna iulie că Rusia are „mii” de soldaţi în Ucraina.

În ultimele câteva luni au avut loc o serie de întâlniri periculoase şi „la mustaţă” între avioanele de luptă şi navele ruseşti şi ale NATO.

Consiliul Rusia-NATO s-a întâlnit ultima dată în Bruxelles în luna martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe