Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea a şase magazine de proximitate din Cluj-Napoca

Preluarea a şase magazine deţinute de SC Alimrom Trading SRL Cluj-Napoca de către SC Profi Rom Food SRL a fost autorizată de Consiliul Concurenţei (CC), a anunţat, miercuri, instituţia.

”Concentrarea economică are loc, în principal, în domeniul comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount şi alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier)”, precizează Consiliul Concurenţei, într-un comunicat.

În urma analizei operaţiunii de concentrare economică, autoritatea de concurenţă a constatat că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenta legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal, adaugă CC.

Decizia Consiliului Concurenţei cu privire la această operaţiune va fi publicată pe site-ul autorităţii române de concurenţa http://www.consiliulconcurentei.ro, după obţinerea acordului părţilor implicate referitor la datele cu caracter confidenţial.

Reţeaua de magazine de tip discount Profi deţine în România 155 de magazine.