Consiliu de experţi în domeniul justiţiei creat pe lângă Preşedinţia R. Moldova

Ţinând cont de viziunile majorităţii „experţilor” asupra rolului justiţiei într-o societate democratică, din Consiliul creat de Dodon poţi să-ţi dai seama uşor încotro se va merge, susţine Alexandru Tănase.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)

Preşedintele Igor Dodon a anunţat miercuri, 30 octombrie, despre crearea unui Consiliu de experţi notorii în domeniul justiţiei, „de talie naţională şi internaţională, neafiliaţi politic”, care vor activa independent pe lângă şeful statului urmând să facă expertiza iniţiativelor legislative cu privire la reformarea sistemului justiţiei, precum şi a legilor din acest domeniu care vor parveni la promulgare.

Igor Dodon a scris pe contul său de Facebook că nu se mai poate tolera oameni corupţi printre judecători şi procurori, iar implementarea unei reforme reale a justiţiei va fi posibilă doar după reformarea de la bază a actualului CSM, care a fost unul din elementele de bază ale statului capturat.

„Toţi cei care ştirbesc imaginea justiţiei şi pe cea a organului de autoadministrare judecătorească, contribuind la înrobirea acesteia sau cei care au asistat pasiv la ilegalităţile comise trebuie să plece din sistem”, a adăugat preşedintele precizând că nivelul de credibilitate al cetăţenilor în justiţie şi în organele de drept a scăzut dramatic, iar dreptatea poate fi obţinută în instanţe, deseori, prin elemente de corupţie.

Potrivit decretului prezidenţial, printre membrii Consiliului privind reforma sistemului de justiţie se regăsesc Victor Puşcaş, ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Stanislav Pavlovschi, ex-judecător la CEDO, judecări şi procurori în funcţie, experţi în domeniul drepturilor omului dar şi avocaţi.

În context, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase a remarcat că „avem încă un consiliu de reformă a justiţiei! De astă dată la Preşedinţie. Ţinând cont de viziunile majorităţii „experţilor” din această listă asupra rolului justiţiei într-o societate democratică, poţi să-ţi dai seama uşor încotro mergem...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe