Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică, în premieră în România

La Congres peste 100 de conferenţiari, mari nume ale chirurgiei naţionale şi internaţionale, vor susţine prezentări de mare interes
Prof. dr. Irinel Popescu. în cadrul conferinţei de presă a Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică
Prof. dr. Irinel Popescu. în cadrul conferinţei de presă a Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică (Epoch Times)

În perioada 29 - 31 octombrie 2015, la World Trade Center din Bucureşti, va avea loc, în premieră în România, Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică, eveniment prezidat de Prof. Dr. Irinel Popescu şi care va reuni peste 300 de participanţi. Manifestarea este organizată de Societatea Sud-Est Europeană de Chirurgie Robotică, Fundaţia “Dan Setlacec” şi Asociaţia Română pentru chirurgie endoscopică şi alte tehnici intervenţionale. Este o mare onoare că un congres de asemenea anvergură se desfăşoară la noi în ţară, mai ales că Societatea Sud-Est Europeană de Chirurgie Robotică a fost înfiinţată în România.

Tema Congresului „The future of surgery is here” vizează dezvoltarea fără precedent a tehnicilor robotice, iar programul ştiinţific include sesiuni care abordează majoritatea domeniilor în care se utilizează această chirurgie de vârf: urologie, ginecologie, chirurgie generală, ORL etc.

În România, chirurgia robotică a început în mod sistematic în anul 2008, odată cu programul robotic al Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec", de la Institutul Clinic Fundeni, iar Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică marchează un moment de maturitate a chirurgiei robotice în România. Până în prezent, s-au realizat cu ajutorul celor 7 roboţi da Vinci din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, cca. 1.700 de operaţii, dintre care 1.000 la Institutul Clinic Fundeni. Anual, se efectuează între 100 şi 150 de operaţii robotice pentru: cancer de rect, cancer genital, hernie hiatală, splenectomie, pancreatectomie, gastrectomie, timectomie, hepatectomie, acalazie, operaţii pe tiroidă.

Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică 2015 reprezintă o oportunitate majoră pentru medicii români pentru că au posibilitatea să extragă elemente aplicabile pentru activitatea lor din prezentările a peste 100 de conferenţiari, mari nume ale chirurgiei naţionale şi internaţionale, care vor susţine prezentări de larg interes. Dintre aceştia, amintim: Prof. Konstantinos Konstantinidis - pionierul chirurgiei robotice în Grecia şi preşedintele Societăţii Sud-Est Europene de Chirurgie Robotică, Prof. Sarfraz Ahmad (USA), Prof. Grigor Gortchev (Bulgaria), Prof. Savvas C. Hirides (Grecia), Prof. Nikolaos Nikiteas (Grecia), Prof. Richard Satava (USA) etc.

Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică va fi deschis de un curs hands-on, care se va desfăşura pe 28 octombrie, la Centrul de training în chirurgie laparoscopică Ponderas, la care participanţii vor avea şansa de a efectua proceduri cu ajutorul robotului da Vinci.

Cu ocazia Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică, va fi organizată o Conferinţă de presă, joi - 29 octombrie 2015, 11.30 - 12.00, Sala 2, World Trade Center.

Cei ce doresc să participe la lucrările reuniunilor ştiinţifice o pot contacta pe doamna Andreea Grigoroşcută, PR&Media Coordinator, Ralcom Exhibitions, media@seerss2015bucharest.ro, 0722 329 183

Epoch Times România este partenerul media al evenimentului