Congresul de ştiinţă din Mumbai: cu mii de ani în urmă indienii antici cunoşteau zborul spaţial

(photos.com)

La a 102-a ediţie a prestigiosului Indian Science Congress Association, Mumbai, a fost prezentat un document în care se afirmă că civilizaţiile antice indiene cunoşteau zborul spaţial avansat, cu mii de ani înainte ca acesta să fie descoperit de către fraţii Wright în 1903. Documentul a fost prezentat de căpitanul Anand Bodas şi Ameya Jadhav într-o sesiune intitulată "Ştiinţa antică în sanscrită", în care au fost luate în considerare textele vedice care vorbesc de aparate de zbor capabile să execute manevre foarte sofisticate, să se deplaseze între ţări, continente, să ajungă chiar şi pe alte planete, toate acestea cu peste 7000 ani în urmă.

"Există o istorie oficială şi una neoficială", a declarat căpitanul Bodas, conform The Naţional. "Istoria oficială a înregistrat doar zborul fraţilor Wright în 1903, dar adevăratul inventator al primului avion a fost un înţelept pe nume Bharadwaja, care a trăit în urmă cu aproximativ 7000 de ani"."Avioanele antice aveau 40 de motoare mici".

Potrivit căpitanului, indienii antici au inventat tehnologia care ulterior a fost uitată, din cauza trecerii timpului şi a conducătorilor străini care au invadat şi jefuit ţara. Poate că totul s-a pierdut într-un cataclism global petrecut în epoca antică.

Times of India relatează că documentul, prezentat la conferinţa care a inclus şase laureaţi ai Premiului Nobel şi alţi academicieni şi oameni de ştiinţă premiaţi, a fost întâmpinat cu scepticism, etichetat ca "pseudo-ştiinţă", deoarece citează texte religioase antice.

Un cercetător de la NASA, dr. Gandhiraman Ram Prasad, a contestat documentul pe motiv că promovează un amestec de ştiinţă, mitologie şi naţionalism hindus.

De fapt, tema aparatelor de zbor este una foarte frecventă întâlnită în textele religioase indiene, o colecţie de scrieri sacre antice numite Vede. Ele constituie cea mai veche dovadă de literatură sanscrită şi cele mai vechi scripturi ale hinduismului. Acolo se poate citi despre fabuloasele maşini care zboară, numite vimanas. Potrivit descrierii acestor texte sacre, vimanas sunt capabile să zboare în aer, în spaţiu, şi să se scufunde sub apă.

În Vede, sunt menţionate mai multe tipuri de vimanas, cu diferite forme şi dimensiuni. De exemplu, care zburătoare trase de animale, de obicei cai, agnihotra-vimana, cu două motoare (agnir în sanscrită înseamnă "foc"), gaja-vimana, cu mai multe motoare (gaja în sanscrită înseamnă "elefant").

Descrierea lor este larg răspândită, chiar şi utilizarea lor în războaiele mitologice din Mahabharata şi Ramayana. Vaimanika Shastra este un adevărat manual, care descrie nu numai cum să pilotezi o vimana, dar, de asemenea, caracteristicile sale tehnice.

Alţi savanţi au găsit examinarea mărturiilor antice destul de convingătoare, un cercetător american de origine indiană afirmând :"Cunoaşterea creşte mereu, fluxul său nu se opreşte niciodată. Deci, dacă toată această cunoaştere era disponibilă în timpurile străvechi, trebuie să înţelegem unde s-a oprit. De ce nu a ajuns până la noi? Ce a determinat-o să se oprească? Când s-a oprit? Eu nu sunt la curent cu cronologia evenimentelor, dar sunt absolut dispus să cunosc mai mult şi să înţeleg".

The Indian Science Congress Association (ISCA) este o organizatie ştiinţifică leader în India, cu peste 30.000 de membri, oameni se ştiinţă. Mandatul ISCA este de a publica reviste, organiza conferinţe, şi de asemenea, de a anticipa şi promova cauza ştiinţei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură