Conflictul Vanghelie-Dragnea, departe de a se stinge

Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea (Ioana Florea Nuţ)

Recent exclus din PSD după 20 de ani de activitate, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a "turnat" direct la DNA pe cei responsabili de debarcarea sa - cuplul Dragnea-Ponta, care ar fi blocat în mod în deliberat votul românilor din diaspora. În replică, preşedintele executiv al PSD l-a avertizat pe edil că va plăti în instanţă pentru toate minciunile lansate la adresa sa şi a premierului Ponta.

"Pentru afirmaţiile mincinoase pe care Marian Vanghelie le-a făcut şi despre mine şi despre Victor Ponta vă asigur că va plăti în instanţă", a declarat, duminică seară, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă îl va da în judecată, Dragnea a replicat: "Nu am făcut-o. Aştept să verse tot veninul pentru că sunt afirmaţii foarte grave şi neadevărate. Este cazul, la un moment dat, ca genul acesta de afirmaţii făcute de oameni care se cred oameni politici să înceteze."

Dragnea susţine necesitatea unei reforme a clasei politice şi a atitudinii politicienilor subliniind trasarea unor limite de moralitate, astfel încât genul acesta de incidente să nu se mai repete.

La rândul său, Vanghelie îi transmite lui Dragnea să nu îl supere prea tare că acum le-a spus procurorilor anticorupţie doar ce ştie despre organizarea votului din diaspora.

"Dacă mă supără Liviu Dragnea o să spun mai mult despre el, lucruri adevărate de data asta. Eu nu am turnat la DNA, eu am fost chemat la DNA, nu am cum să nu mă duc. Nu eu am cerut. Am fost chemat ca martor. Am vorbit de domnul Dragnea pentru că şi-au bătut joc de români. De tăntălăi ce au fost, au pierdut şi alegerile. Nu se poate lucra cu acest copil incompetent care este Victor Ponta", a declarat duminică Vanghelie, potrivit B1 TV.

Amintim că, pe 9 ianuarie, Marian Vanghelie declara, la ieşirea din sediul DNA, că le-a spus tot ce ştie procurorilor despre organizarea votului din diaspora pentru că Ponta şi Dragnea "au ajuns să-şi bată joc de milioane de români" şi adevărul trebuie să iasă la iveală.

Procurorii DNA l-au chemat pe Vanghelie la audieri după ce, în cadrul unor emisiunii TV, a făcut dezvăluiri cu iz penal, dezvăluiri care se pot dovedi de mare folos pentru procurorii responsabili de instrumentarea Dosarului Diaspora.

Edilul Sectorului 5, fost vicepreşedinte PSD, declara: "Ponta ştia, iar Dragnea l-a oprit să facă secţiile de votare. Eu cred, că pentru că şi-au bătut joc de români, trebuie să se înceapă urmărirea penală pentru aceşti vinovaţi. Să nu se mai ascundă în spatele MAE. (...) "Nu se poate să opreşti un drept fundamental. Aici e vorba de sute de mii de români şi nu este vorba de un moft de-al lui V. Ponta şi al lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, în calitate de director de campanie, cu staff-ul, cu Bogdan Teodorescu, cred că s-au năpustit asupra ministrului Titus Corlăţean, şi bineînţeles cu decizia luată la final a lui Victor Ponta, pentru că i s-a spus foarte clar că dacă dau drumul la vot în diaspora au pierdut. Şi au spus că şi-o asumă. Şi dacă şi-au asumat-o, păi atunci să şi-o asume. Eu am spus - să se ia stenogramele telefoanelor acestor colegi. Poate am fost lângă unul dintre colegi când au discutat".