Conferinţă de presă comună Klaus Iohannis - Angela Merkel

Klaus Iohannis şi Angela Merkel
Klaus Iohannis şi Angela Merkel (facebook.com)

Aflat într-o vizită oficială în Berlin, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în cadrul căreia au prezentat concluziile la care au ajuns în urma discuţiilor purtate.

"Mulţumesc pentru invitaţie şi pentru primirea frumoasă. Sunt foarte mulţumit de discuţiile purtate. Am trecut în revistă evoluţia relaţiilor bilaterale din punct de vedere economic, cultural şi politic. (...) Am apreciat prezenţa în România a unor investitori importanţi şi am afirmat deschiderea şi interesul pentru atragerea unui număr tot mai mare de companii germane.

Am evocat în cadrul întrevederii diversitatea oportunităţilor de cooperare sectoriale. Avem un interes ca Germania să ne fie partener în identificarea acelor nişe de dezvoltare care pot genera avantaje competitive. Am subliniat importanţa punţii de legătură creată de comunităţile germane din România şi cele române din Germania", a declarat Klaus Iohannis, citat de B1 Tv.

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Iohannis susţine că România va conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv.

În opinia preşedintelui există destule argumente pentru eliminarea ultimelor rezerve privind aderarea României la spaţiul Schengen, un exemplu în acest sens fiind ultimul Raport MCV, dar şi contribuţia pe care ţara noastră a avut-o în asigurarea securităţii din regiune.

Klaus Iohannis i-a mai transmis Angelei Merkel că România este interesată de atragerea unui număr şi mai mare de companii germane, care să creeze noi locuri de muncă.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a făcut o scurtă trecere în revistă a discuţiilor purtate cu preşedinte României, discuţii care s-au purtat într-un cadru de "prietenie".

"Noi suntem parteneri comerciali foarte strânşi. Am vorbit despre consolidarea statului de drept, despre combaterea corupţie. Comisia a constatat că există progrese şi că România va continua pe acest drum. Am vorbit despre câteva probleme economice: folosirea fondurilor europene. A fost o discuţie interesantă, de prietenie. Ne vom vedea la Consiliile europene periodic", a precizat Angela Merkel.

Şi situaţia din estul Ucrainei a fost pe agenda celor doi lideri, Klaus Iohannis reafirmând susţinerea României pentru respectarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne