Conducerea TAROM, reclamată la DNA de sindicate

Avion al companiei Tarom.
Avion al companiei Tarom. (wikipedia.org)

Consiliul de Administraţie al TAROM a dat dovadă de lipsă de transparenţă, a practicat un management defectuos şi a săvârşit abuzuri, au atras atenţia sindicatele din aviaţie. Din noiembrie 2012, de la schimbarea conducerii societăţii, sindicatele au ajuns la concluzia că nu se respectă legile referitoare la dialogul social, a precizat preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Noua conducere nu a prezentat o nouă organigramă a companiei, s-au făcut modificări în sensul creării de noi posturi de şefi, au mai atras atenţia sindicatele. Aspectele sesizate au fost trimise la DNA, dar plângerea s-a blocat la Ministerul Transporturilor, lucru criticat de sindicalişti. Ei au mai acuzat noua conducere că nu îi consultă înainte de a lua decizii şi că se află din presă despre intenţiile de concediere a unor angajaţi.

În sesizarea către DNA se arată că mai multe persoane din conducerea Tarom ar fi provocat un prejudiciu de peste 60 de milioane de dolari. DNA a răspuns, pe 13 ianuarie 2012, că sesizarea nu cuprinde toate datele necesare şi a fost necesară completarea actului.