Conducerea PSD a luat decizia finală: Olguţa Vasilescu, propusă la Dezvoltare. Mircea Drăghici, la Transporturi

PSD nu renunţă la Olguţa Vasilescu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o numească la şefia Transporturilor. Conducerea partidului a decis să o propună pe Vasilescu pentru portofoliului Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu, rivalul lui Liviu Dragnea. În acelaşi timp, Mircea Drăghici a fost nominalizat pentru Ministerul Transporturilor.
Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu
Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu (Vlad Negrilă / Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că o propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

"În unanimitate am hotărât acest lucru, având în vedere atât experienţa Olguţei Vasilescu în administraţie publică, fost primar al Craiovei, dar şi experienţa în ceea ce priveşte domeniul transporturilor a lui Mircea Drăghici, absolvent de Autovehicule Rutiere, în cadrul Facultăţii de Inginerie a Universităţii Piteşti. Acestea sunt cele două nominalizări pe care le vom face în perioada imediat următoare către preşedintele României", a declarat Dăncilă.

Întrebată cum îşi explică faptul că Olguţa Vasilescu are competenţe pentru trei ministere, pentru că aşa a fost propusă, premierul a replicat:

"Am observat faptul că nu contează ce cred eu şi ce competenţe cred eu că are o anumită persoană pentru a fi ministru. Am văzut că acest lucru este hotărât de preşedintele României ceea ce mie nu mi se pare un mod corect de a proceda. Da, consider că Olguţa Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Bineînţeles, nu în acelaşi timp. Am văzut că în cadrul Ministerului Muncii a adus plus valoare, să ne gândim numai la legea salarizării şi la legea pensiilor. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor pentru că am văzut că este foarte implicată şi că avem nevoie de implicarea şi energia şi modul de acţiune în calitate de ministru al Liei Olguţa Vasilescu. De ce acum la Dezvoltare Regională şi Administraţie Public? Dacă nici un fost primar nu e calificat pentru acest post, mă întreb, retoric, cine e calificat să ocupe acest post în cadrul Guvernului României?"

La rândul său, Olguţa Vasilescu a explicat că şi-a dorit "foarte mult" Ministerul Transporturilor pentru că ştia că "acolo este nevoie de un om foarte ferm care să urnească lucrurile".

"Sigur, asta a fost situaţia, aşa a considerat cineva că nu este bine ca eu să merg la Transporturi, aveam foarte multe priorităţi, autostrăzile, dar mă bucur foarte mult că domnul Mircea Drăghici a primit această nominalizare pentru că este o persoană la fel de determinată ca şi mine ca să urnească lucrurile în acest sector vital pentru România", a precizat Olguţa Vasilescu.