Conducerea Inspecţiei Judiciare, sub tunul şefei DNA. Date trunchiate, parţiale şi scoase din context, în presă

Încă de acum două zile, în spaţiul public au început să apară informaţii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspecţiei Judiciare privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea DNA, însă se pare că realitatea este cu totul alta.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Direcţia Naţională Anticorupţie îşi exprimă dezaprobarea faţă de modul în care conducerea Inspecţiei Judiciare gestionează datele conţinute într-un document provizoriu, în condiţiile în care acest document nu este unul finalizat şi nici nu a fost asumat de vreo instituţie, reiese dintr-un comunicat remis vineri de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

"O primă versiune a Raportului a fost transmisă la data de 26 septembrie 2017, de către Inspecţia Judiciară, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în vederea formulării de obiecţiuni. Obiecţiunile au fost trimise de către DNA Inspecţiei Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai după valorificarea obiecţiunilor DNA, Raportul avizat şi discutat în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM dobândeşte caracter definitiv şi devine public. Prin prezentarea parţială, trunchiată şi scoasă din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspecţiei Judiciare, precum şi prin publicarea acestor date înainte de susţinerea obiecţiunilor şi a punctului de vedere de către DNA, se creează o imagine falsă asupra rezultatului inspecţiei", a arătat DNA.

Având în vedere "modul defectuos" de gestionare a documentului sus menţionat de către conducerea Inspecţiei Judiciare şi pentru o "informare corectă" a opiniei publice, DNA şi-a rezervat dreptul de a afişa forma integrală conţinând concluziile privind "managementul procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi" şi managementul celor doi procurori adjuncţi ai DNA, din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017.

Citând informaţii din raportul de control la DNA, Antena 3 şi Luju vorbesc despre o serie de situaţii extrem de grave care s-ar petrece în instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne