Conduce calul sub influenţa alcoolului, iar poliţia îi suspendă permisul de conducere

Cal
Cal (Poliţia de Stat Italia)

Există persoane care ar fi renunţat la un regat pentru un cal (Shakespeare) şi care s-au luptat cu morile de vânt de pe şaua calului (Cervantes). Dar, în afară de citatele literare, există şi cei care conduc un cal în timp ce se află în stare de ebrietate cu riscul de a provoca un accident sau de a lovi vreun trecător.

În seara zilei de vineri, 20 iulie, în cartierul San Bernardo din Ivrea, Italia, călăreţul vesel R.V., în vârstă de 45 ani, a fost blocat de agenţi de la Poliţia de Stat, alertaţi de câţiva locuitori care l-au văzut făcând zig-zag prin traficul rutier şi tranzitul pietonal.

Atunci când ai permis de conducere, poţi primi amendă sau suspendarea acestuia în momentul în care conduci sub influenţa alcoolului orice fel de mijloc de transport. Acest lucru a fost valabil şi într-un caz mai puţin obişnuit, în care un bărbat călărea un cal fiind sub influenţa alcoolului.

În cazul respectiv, atunci când poliţia a ajuns la el, omul căzuse deja de pe cal, nu era rănit, iar animalul îl păzea. Probabil că, atunci când s-a urcat în şa, nu a strâns bine cureaua şi odată ce calul a luat-o la trap, aceasta a alunecat şi astfel bărbatul a căzut.

Animalul bine dresat nu a fugit, ci a rămas liniştit alături de stăpânul său. Agenţii au recuperat jockeul şi calul, l-au amendat pe primul şi l-au dus în grajd pe al doilea. Bărbatul a fost supus unui test de alcoolemie care a confirmat starea de ebrietate avansată şi acest lucru l-a costat nu numai o reclamaţie pentru „conducere“ sub influenţa alcoolului, dar, a fost raportat şi la prefectură pentru suspendarea permisului de conducere.

Surse: Repubblica Torino, La Sentinella

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură