Condamnarea lui Dragnea aprinde spiritele. Ponta şi Gorghiu, schimb de replici dure

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

UPDATE. Şefa PNL Alina Gorghiu i-a transmis un nou mesaj premierului Victor Ponta care "continuă spectacolul ipocrit de jelire naţională" a lui Liviu Dragnea, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

"Observ că Victor Ponta continuă spectacolul ipocrit de jelire naţională a domnului Liviu Dragnea. Am să-i transmit următoarele lucruri:

1. În 2012, eu şi PNL credeam sincer că Preşedintele de atunci era toxic pentru România. Din păcate, stăteam alături de un om la fel de perfid ca Traian Băsescu, care în câteva luni intra descălţat la Cotroceni pentru a semna acorduri de coabitare.

2. Spre deosebire de domnia sa eu nu încerc nici un sentiment de bucurie în privinţa situaţiei domnului Liviu Dragnea, singurul care putea să îi pună sub semnul întrebării mandatul de preşedinte al PSD, după ce şi-a eliminat toţi rivalii.

3. Victor Ponta nu se mulţumeşte doar cu faptul că a scăpat de un adversar intern, vrea să maximizeze profitul şi să asocieze şi PNL cu presupusele fapte ale colegului său de partid, care sunt individuale, nu colective", a fost mesajul postat de Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

* * *

În momentul în care liberalii i-au cerut demisia "de urgenţă" lui Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare în Dosarul Fraudă la Referendum, pe motiv că "afectează grav" imaginea României, şeful PSD Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa acestora.

"Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori! Nu cumva în 2012 PNL (alături de Dragnea şi tot ‪#USL‬) a iniţiat, votat şi promovat suspendarea lui Băsescu şi Referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vină la vot? Nu cumva aţi ajuns toţi în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL - doar pedelişti vopsiţi! Să vă fie ruşine!", a precizat premierul Victor Ponta.

Replica liberalilor nu s-a lăsat mult aşteptată. Şefa PNL Alina Gorghiu a afirmat că Victor Ponta "este din ce în ce mai obosit, iar efectele zdrobitoarei înfrângeri din campania prezidenţială, se decontează, iată, la câteva luni."

"E agresiv cu toată lumea, cu Preşedintele, cu presa, cu opoziţia, cu propriul partid. Îl sfătuiesc să admită că nu mai face faţă evenimentelor şi să plece. Dacă însă insistă să găsească în PNL vinovaţii pentru tot ceea ce i se întâmplă, mă văd nevoită, chiar dacă nu îmi face nici o plăcere, să îi reamintesc câteva jaloane care i-au marcat cariera politică, în singurul stil pe care poate sa îl înţeleagă", a continuat co-preşedintele PNL.

Alina Gorghiu susţine că premierul Victor Ponta şi-a construit întreaga carieră politică pe spinarea şi pe trădarea celor care au fost alături de el.

"Mai întâi a fost în cârcă lui Adrian Năstase, care l-a numit şef al Corpului de Control şi l-a uns, ulterior, şi preşedinte al tinerilor pesedişti. Acum, Victor Ponta nu şi-l mai aduce aminte pe fostul premier, dar măcar nu se laudă şi cu a sa condamnare. Mai apoi, s-a suit în spinarea lui Mircea Geoană, care l-a numit purtător de cuvânt în campania sa prezidenţială, iar răsplata lui Victor Ponta a fost că nici măcar nu l-a votat.

În 2009, Victor Ponta a ajuns ministru datorită prieteniei cu familia Cocoş-Udrea, a cărei arestare şi-a trecut-o recent în CV-ul politic. La Congresul în care a fost ales preşedinte al PSD, spinarea a fost reprezentată de Sebastian Ghiţă, singurul de care încă nu s-a dezis. În fine, Victor Ponta nu ar fi ajuns niciodată premier dacă nu era cârcă PNL, pe care s-a suit de două ori, în 2012. Bineînţeles că urmările au fost similare: Ponta l-a trădat pe Crin Antonescu pentru a candida el însuşi la preşedinţie", a precizat Alina Gorghiu.

Şefa PNL îşi încheie atacul printr-o întrebare: "În final, dle Ponta, unde au fost cei 7,4 milioane de români la care faceţi referire, atât de des, ca la un tezaur din proprietate personală, atunci când le-aţi cerut votul în noiembrie 2014?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne