Concert extraordinar al lui Andrea Bocelli în Domul din Milano, transmis live

Duminică, 12 aprilie, de Paştele Catolic, Andrea Bocelli va susţine un concert special, fără audienţă, fiind transmis în direct pe canalul YouTube al tenorului începând cu ora şapte seara, ora Italiei.
Andrea Bocelli
Andrea Bocelli (John Sciulli / Getty Images for Fight Night)

Andrea Bocelli va susţine un concert, duminică, 12 aprilie, pentru spectatorii virtuali, în Domul din Milano. Artistul a răspuns invitaţiei Primăriei din Milano, capitala Lombardiei, una dintre regiunile afectate grav de virusul Wuhan originar din China, cu peste 51.000 de cazuri şi 9.200 de decese de la începutul epidemiei.

„În ziua în care sărbătorim triumful vieţii, este o onoare şi o bucurie să răspund cu un 'da' invitaţiei oraşului şi Catedralei din Milano. Concertul este numit 'Muzică pentru speranţă', şi doresc să fie un mesaj de dragoste, vindecare şi speranţă pentru Italia şi restul lumii", a precizat Bocelli.

Vor fi interpretate cinci piese, printre care 'Ave Maria' a lui Bach/ Gounod şi 'Santa Maria' de Pietro Mascagni, artistul fiind acompaniat de organistul catedralei Emanuele Vianelli. Această orgă se numără printre cele mai mari din lume.

Apreciatul tenor italian, descoperit de Luciano Pavarotti, împlineşte 62 de ani pe 22 septembrie şi are în palmares mai multe albume, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în întreaga lume. El este printre cei mai populari muzicieni italieni şi unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică clasică din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură