Comunism până la capăt: Maduro interzice participarea opoziţiei în alegerile din 2018

Nicolas Maduro începe implementarea marxismului hard-code, de dragul continuării parcursului bolivarian pe care predecesorul său, Hugo Chavez, a înscris ţara.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro. (Carlos Becerra/Bloomberg via Getty Images)

Liderul socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis că principalele partide ale opoziţiei nu mai pot participa la următoarele alegeri prezidenţiale, aceasta fiind cea mai recentă mişcare făcută de regim împotriva democraţiei.

Maduro a făcut anunţul după ce principalele partide ale opoziţiei – inclusiv Voinţa Populară, Acţiunea Democrată şi Justiţia pe Primul Loc – au refuzat să participe la alegerile pentru primari de duminică, susţinând că au fost frauduloase.

“Un partid care nu a participat astăzi şi a cerut boicotarea alegerilor nu mai poate participa la alegeri”, a declarat Maduro în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc după votul de duminică. “[Acele partide] vor dispărea de pe harta politică”.

“Nu pot înţelege faptul că un grup de lideri politici de dreapta s-a retras... Dacă nu doresc alegeri, unde se vor duce? a continuat el. “Care este alternativa? Armele? Războiul?”

Promisiunea lui Maduro este o nouă dovadă că alegerile prezidenţiale din 2018 vor fi aranjate în favoarea preşedintelui socialist, în condiţiile în care membrii opoziţiei de stânga doresc să obţină garanţii că votul va fi liber şi corect.

Doar 20% dintre venezueleni au votat în alegerile pentru primari de duminică, potrivit unor rapoarte, iar partidul PSUV al lui Maduro (Partidul Socialist din Venezuela) a câştigat peste 300 din cele 335 de poziţii de primari disponibile.

PSUV a obţinut aceste rezultate în ciuda faptului că Venezuela se confruntă cu cea mai puternică criză umanitară din istorie, în cadrul căreia milioane de oameni îndură foamea şi nu au asigurate servicii medicale de bază, iar inflaţia a ajuns la niveluri zdrobitoare care au făcut ca bolivarul venezuelean să nu aibă practic nicio valoare.

Deşi Venezuela a funcţionat ca o cvasi-dictatură de la regimul răposatului Hugo Chavez, prin numeroase alegeri frauduloase şi scheme de intimidare a alegătorilor, Maduro a reuşit să îşi consolideze şi mai mult autoritatea în acest an prin crearea unui organism ilegal cunoscut sub numele de Adunarea Naţională Constituantă.

Adunarea, care a fost creată în urma unui vot boicotat şi manipulat în mare parte, a uzurpat puterea parlamentarilor aleşi şi i-a înlocuit cu susţinători pro-guvern.

În luna octombrie, PSUV a reuşit să aranjeze rezultatele alegerilor regionale din ţară, câştigând 19 din cele 23 de locuri dedicate guvernatorilor, în ciuda faptului că sondajele de opinie de dinainte votului arătau o imagine diferită.

După alegeri, Departamentul de Stat al SUA a înregistrat un număr mare de nereguli, printre care: închiderea secţiilor de votare în zonele controlate de opoziţie, interzicerea anumitor candidaţi să participe la alegeri şi interzicerea prezenţei observatorilor internaţionali.

În plus, Maduro şi-a menţinut autoritatea şi prin aruncarea în spatele gratiilor a unora dintre opozanţii săi, inclusiv a liderului partidului Voinţa Populară, Leopoldo Lopez, şi a primarului capitalei Caracas, Antonio Ledezma. Luna trecută, Ledezma a reuşit să fugă în Mexic, dar Lopez rămâne în închisoarea militară Ramo Verde din capitala venezueleană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe