Compania Transgaz din România a început lucrările de construcţie a conductei Ungheni-Chişinău

Ca uramre a construcţiei conductei Ungheni-Chişinău, RM va avea o nouă alternativă de gaz, care va consolida securitatea energetică şi va oferi preţuri mai mici la gaz pentru cetăţeni, afirmă ministrul Economiei.
Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni
Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni (mei.gov.md)

Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcţie a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chişinău. Administratorii „Vestmoldtransgaz” au semnat la începutul săptămânii contractul de achiziţie de lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Semnarea marchează etapa de începere a construcţiei gazoductului şi implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea şi întreţinerea conductei de transport gaze naturale Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii Chiril Gaburici a declarat că datorită acestui proiect R. Moldova va avea o nouă alternativă de gaz, care va consolida securitatea energetică şi va oferi preţuri mai mici la gaz pentru cetăţeni.

În cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentaţiei de atribuire, „Vestmoldtransgaz”, a reluat procesul de achiziţie şi a iniţiat recent 5 proceduri de licitaţie deschisă, la care se aşteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019.

Conducta Ungheni-Chişinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova. Compania românească şi-a luat angajamentul de a investi în construcţia acestui obiectiv până la 93 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe