Compania naşului procurorului general Bogdan Licu, contract de 1,7 milioane de euro cu Compania Aeroporturi Bucureşti

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucureşti.
Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucureşti. (wikipedia.org)

Mircea Tudor, ”naşul, prietenul şi vecinul” procurorului general interimar Bogdan Licu, pe care l-a şi împrumutat cu 300.000 de euro, a revenit în afacerile cu statul, relatează G4Media. Mircea Tudor a avut un dosar penal pentru fapte de corupţie la DNA, dosar clasat anul trecut.

Potrivit sursei citate, MB Telecom Ltd, compania lui Mircea Tudor – considerat inventatorul scaner-ului pentru avioane – a câştigat un contract de 1.661.656 de euro pentru „servicii de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele de control cu raze X tip Rapiscan şi Vidisco din dotarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, servicii de înlocuire a imaginilor virtuale din biblioteca TIP, servicii de relocare pentru echipamentele cu raze X tip Rapiscan 620DV, 627DV şi asigurarea pieselor de schimb necesare efectuării reparaţiilor”, potrivit TED (portalul european de transparenţă în achiziţii publice).

Este pentru prima dată după mai multă vreme când compania lui Mircea Tudor câştigă contracte cu statul după ce, pe 31 octombrie anul trecut, DNA a clasat dosarul de corupţie în care era vizat omul de afaceri. În trecut, printre clienţii MB Telecom s-au numărat Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Poliţia de frontieră şi SRI, potrivit romaniacurata.ro.

Articolul integral poate fi citit aici.