Compania HP, amendată în SUA cu 58 de milioane de dolari pentru mituirea unor responsabili ruşi

(photos.com)

Un judecător american a condamnat joi grupul informatic Hewlett-Packard (HP) la plata unei amenzi de 58 de milioane de dolari pentru că a oferit mită unor oficiali ruşi cu scopul de a câştiga un contract cu Ministerul rus de Justiţie, relatează AFP.

Judecătorul federal Lowell Jensen a decis această măsură după ce compania a pledat vinovată la acuzaţia de încălcare a legislaţiei anticorupţie, a precizat într-un comunicat Departamentul american de Justiţie.

Responsabili ai unei filiale HP din Rusia au creat un fond secret de milioane de dolari, folosit pentru a mitui oficiali ruşi care au acordat în cele din urmă grupului un contract de 35 de milioane de dolari pentru biroul ministrului rus de justiţie.

'Filiala Hewlett-Packard din Rusia a oferit mită de milioane de dolari proveniţi dintr-un fond secret care i-a permis să câştige un important contract public', a explicat într-un comunicat adjunctul şefului Departamentului pentru Afaceri Penale în cadrul Ministerului american de Justiţie, Marshall Miller.

HP a fost condamnată la plata unei amenzi de 58,77 milioane de dolari.