Comisia pentru controlul SRI confirmă: Coldea a fost în vacanţe cu Ghiţă

Trecut pe linie moartă de SRI, generalul Florian Coldea şi-ar fi petrecut vacanţe alături de fugarul Sebastian Ghiţă, însă şi le-a achitat singur, a anunţat şeful comisiei de control a SRI.
Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015
Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)

Ancheta internă a Serviciului Român de Informaţii a confirmat că generalul (rez) Florian Coldea a fost în vacanţe cu Sebastian Ghiţă în insulele Seychelles şi în Italia, a declarat miercuri Adrian Ţuţuianu, seful comisiei de control SRI, precizând că fostul prim-adjunct al lui Eduard Hellvig şi-a plătit singur cheltuielile, relatează Hotnews.

La finalul audierii şefului SRI, Ţuţuianu a precizat că generalul Coldea a prezentat documente (facturi) justificative pentru deplăsări însă că nu s-a putut stabili încă dacă facturile sunt reale şi că există "o problemă de raportare deontologică din partea ofiţerilor de informaţii când sunt prezenţi în excursii cu membri ai comisiei de control, parlamentari, oameni de afaceri".

În acest context, parlamentarul PSD a apreciat că "trecerea în rezervă a fost considerată oportună de generalul Coldea".

Nu în ultimul rând, Ţuţuianu a anunţat că seful SRI, Eduard Hellvig, a informat comisia că a dispus elaborarea unui cod deontologic care să clarifice conduita unui ofiţer SRI în relaţie cu terţe persoane, acest cod urmând să fie public.

Reamintim că, într-o material video difuzat de România TV, fugarul Sebastian Ghiţă, titular al mai multor dosare penale, a susţinut că a fost în mai multe vacanţe de lux cu prim adjunctul SRI, afirmând că el a plătit multe dintre vacanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne