Comisia parlamentară pentru alegerile din 2009 îl "pârăşte" pe George Maior lui Klaus Iohannis

La propunerea lui Liviu Pleşoianu, membrii celebrei comisii înfiinţate după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic (inculpat în două dosare penale) îl va reclama lui Iohannis pe fostul şef al SRI, actualmente ambasador al României în SUA.
George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 a decis, luni, la propunerea deputatului PSD Liviu Pleşoianu, să îl informeze pe preşedintele României, Klaus Iohannis că fostul director al SRI, ambasadorul George Maior, a refuzat să răspundă întrebărilor forului, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, propunerea lui Pleşoianu a fost adoptată cu şapte voturi ''pentru'', două ''împotrivă'' şi trei abţineri.

Reamintim că fostul director al SRI George Maior a fost audiat pe 12 iunie în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. La audieri, Maior a admis că a fost în seara alegerilor prezidenţiale din 2009 acasă la fostul vicepremier Gabriel Oprea, însă a susţinut că a fost vorba despre un eveniment privat la care nu s-a întâmplat nimic ilegal.

Şi, pentru că îl consideră un eveniment privat, fostul director SRI a refuzat să confirme în faţa Comisiei de anchetă dacă la întâlnire erau prezenţi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi sau generalul Florian Coldea, fostul numărul doi din Serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne