Comisia juridică a respins cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru PSD al Sănătăţii

Florin Bodog(Ministrul Sanatatii),
Florin Bodog(Ministrul Sanatatii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia juridică a Senatului a respins, în şedinţa de marţi, solicitarea procurorilor DNA de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat că şi-a angajat o consilieră personală care n-a venit la serviciu dar a fost plătită cu aproape 78.000 de lei.

S-au înregistrat 5 voturi "împotrivă", 2 voturi "pentru" şi două abţineri.

Urmează acum votul final în plen în acest caz.

Social-democratul este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Acuzaţiile procurorilor

"Procurorii anticorupţie desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În această etapă a procesului penal, orice persoană vizată de investigaţiile desfăşurate în prezentul dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", a transmis DNA.