Comisia Iordache a decis: Magistraţii nu vor mai putea fi urmăriţi penal decât cu avizul CSM

Judecătorii şi procurorii nu vor mai putea fi urmăriţi penal decât cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât Comisia specială condusă de pesedistul Florin Iordache.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Comisia Iordache a modificat în cadrul şedinţei sale de marţi Legea privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, astfel încât judecătorii şi procurorii să primească o imunitatea sporită.

"Efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un judecător sau un procuror pentru infracţiuni săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau procurori, după caz", se arată în amendamentul adoptat de Comisia Iordache.

Amendamentul - care a fost propus şi votat de majoritatea PSD-ALDE - s-a bucurat de susţinerea Consiliului Superior al Magistraturii şi a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

Legea aflată în vigoare stipulează că oamenii legii au nevoie de avizul CSM doar pentru pentru reţinerea, arestarea sau percheziţionarea unui judecător sau procuror, nu şi pentru urmărirea penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne