Comisia Europeană reacţionează după ce Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA

Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cazul şefei DNA a atras atenţia Bruxelles-ului care a transmis că urmăreşte "îndeaproape şi cu îngrijorare ultimele evoluţii".
Jean Paul Juncker
Jean Paul Juncker (Patrick Hertzog/AFP via Getty Images)

Comisia Europeană a reacţionat, vineri, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Urmărim îndeaproape şi cu îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt pietrele de temelie ale unei Românii puternice în Uniunea Europeană, aşa cum au amintit preşedintele şi prim-vicepreşedintele în declaraţia comună de luna trecută. Vom urmări în continuare cu atenţie procedurile declanşate împotriva şefei DNA", arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

Potrivit CE, în rapoartele MCV anterioare, faptul că DNA şi-a menţinut parcursul în faţa presiunii au fost receptate ca un semn de durabilitate.

"Comisia a mai notat în raportul său că, dacă această presiune va afecta lupta anticorupţie, ar putea fi nevoită să reevalueze această concluzie", se mai precizează în comunicat.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne