Comisia Europeană, reacţie după dosarul deschis de Secţia pentru magistraţi pe numele lui Timmermans şi Jourova

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. (Emmanuel Dunand/AFP via Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reacţionat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce Secţia specială privind investigarea magistraţilor a deschis un dosar penal în care sunt vizaţi Frans Timmermans şi Vera Jourova, în urma unei plângeri depuse de publicaţia "Lumea Justiţiei".

"Am înţeles din presă că autorităţile române au lansat o investigaţie penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităţilor române că toţi oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, autorităţile naţionale nu au nicio jurisdicţie în acest caz.

Toţi oficialii europeni sunt acoperiţi de protocolul privind imunităţile şi privilegiile, ataşat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Daţi-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de starea statului de drept din România, în general", a transmis purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, citat de g4media.ro.

Reamintim că celebra Secţie specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a Adinei Florea a deschis dosar penal în urma plângerii formulate de Luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a Verei Jurova, comisar european pentru Justiţie şi a reprezentatei CE în România, Angela Cristea. Aceştia au fost acuzaţi de "constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne