Comisia Europeană, lovitură pentru Dăncilă: Propunerea lui Negrescu nu a fost coordonată cu Iohannis

Victor Negrescu
Victor Negrescu (Epoch Times România)

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a declarat, miercuri, că există îndoieli în România cu privire la legitimitatea desemnării fostului ministru PSD Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României, propunere care nu a fost coordonată cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Această noua propunere a Guvernului interimar din România nu a fost coordonată cu preşedintele. Trebuie să facem progrese şi oricine ar veni din România trebuie să fie aprobat de preşedintele României. Există îndoieli în România că nominalizarea a fost făcut legitim de către Guvernul interimar care exercită în prezent puterea. Mă tem că este ceva care trebuie rezolvat în România", a precizat Andreeva, citată de Hotnews.ro.

Noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut din nou Bucureştiului să depună eforturi suplimentare pentru se putea ajunge la un consens între cele două instituţii cu privire la propunerea pentru funcţia de comisar.

Reamintim că, în acest context, decizia premierului demis Viorica Dăncilă de a-l propune pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european a stârnit nemulţumirea premierului desemnat Ludovic Orban şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care au avut reacţii dure după demersul şefei PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne