Comisia Europeană: Corupţia din România, cea mai mare îngrijorare. Poate să cangreneze întreaga ţară

Conferinţa ” Aici Europa după zece ani...”,” proiect de ţară pentru România”. La dezbateri au participat- Cristian Ghinea, Martin Lessenski, Marek Szczygiel, Angela Filote, George Cimba, Dragoş Pîslaru şi Laura Ştefan.
Conferinţa ” Aici Europa după zece ani...”,” proiect de ţară pentru România”. La dezbateri au participat- Cristian Ghinea, Martin Lessenski, Marek Szczygiel, Angela Filote, George Cimba, Dragoş Pîslaru şi Laura Ştefan. (Epoch Times România)

Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a precizat vineri, la Alba Iulia, că pentru Bruxelles corupţia din România constituie "cea mai mare îngrijorare", acesta fiind un fenomen care "poate să cangreneze o întreagă ţară", relatează Mediafax.

"Cea mai mare îngrijorare a Bruxelles-ului vizavi de România se leagă de corupţie. Pentru că acesta este un fenomen care slăbeşte întreaga societate, întreaga economie şi care cangrenează. Dacă nu este oprit, poate să cangreneze o întreagă ţară. Deci, da, este preocuparea noastră majoră. De asta am înfiinţat un Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV - n.r), de altfel, cu acordul României, şi de asta am oferit şi expertiză şi asistenţă tehnică şi finanţare, astfel încât să se poată lupta eficient împotriva corupţiei. Este cea mai mare îngrijorare pe care o avem", a declarat Angela Filote.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România s-a aflat într-o vizită în Alba Iulia, în cadrul căreia a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii societăţii civile şi a inspectat lucrările derulate în proiectele din judeţ finanţate cu fonduri europene.