Comisia Europeană a aprobat planul de redresare economică: România primeşte 33 de miliarde de euro

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat, miercuri, faptul că România va primi 33 de miliarde de euro din Planul de redresare propus azi de Comisia Europeană, pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Mureşan precizează că, din cele 33 de miliarde, mare parte sunt fonduri nerambursabile.

„Important: 33 de miliarde de euro va primi România din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Cele 33 de miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar şi credite în condiţii avantajoase.

Vorbim de fonduri noi, în plus faţă de fondurile structurale şi de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE.

Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai uşor după criză. Sunt mulţi bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni”, a scris europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

.
. (Facebook - Siegfried Muresan)

Mureşan publică şi tabelul complet cu alocările pentru fiecare ţară din Pachetul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană. Din consultarea cifrelor, se poate observa că România este unul dintre principalii beneficiari.

„Ţara noastră primeşte 33 de miliarde de euro şi va trebui să restituie doar 12 miliarde de euro. Vedem că ţările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa”, a adăugat europarlamentarul.