Comisia de etică nu a făcut nicio recomandare pentru suspendarea lui Sepp Blatter (avocat)

Comisia de etică a FIFA reunită la Zurich va analiza situaţia lui Blatter, dar şi cazurile principalului candidat la succesiunea elveţianului, francezul Michel Platini, preşedintele UEFA, şi al candidatului sud-coreean Chung Mong-joon.
Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Sepp Blatter.
Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Sepp Blatter. (- / AFP / Getty Images)

Comisia de etică a FIFA nu a dat nici o indicaţie cu privire la suspendarea preşedintelui forului mondial, Sepp Blatter, aşa cum au menţionat mai multe media, care au evocat o suspendare de 90 de zile, a declarat, miercuri, avocatul Richard Cullen, citat de AFP.

''Publicăm acest comunicat ca răspuns faţă de informaţiile de presă legate de Comisia de etică a Federaţiei Internaţionale de Fotbal. Preşedintele Blatter nu a primit nicio notificare a unei recomandări luate împotriva sa..Aşteptăm ca această comisie de etică să îi audieze pe preşedinte şi pe consilierii săi şi să examineze probele, înainte de a face o recomandare disciplinară'', a precizat Cullen, într-un comunicat.

Mai multe media britanice au relatat în cursul zilei de miercuri despre o recomandare a Comisiei de etică pentru o suspendare de 90 de zile a lui Blatter, pus sub acuzaţie de justiţia elveţiană. Presa britanică s-a bazat pe informaţii furnizate de Klaus Stoehlker, fost consilier al lui Sepp Blatter.

Comisia de etică a FIFA s-a reunit luni la Zurich şi îşi va încheia lucrările vineri, analizând situaţia lui Blatter, dar şi cazurile principalului candidat la succesiunea elveţianului, francezul Michel Platini, preşedintele UEFA, şi al candidatului sud-coreean Chung Mong-joon.

Preşedintele demisionar Blatter face obiectul unei proceduri penale elveţiene, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elveţieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al său.

Fostul căpitan al naţionalei Franţei, audiat deja de justiţie în acest caz, nu a fost nici măcar convocat de comisia FIFA, potrivit anturajului său.

Lui Chung i se reproşează că a încercat favorizarea ţării sale in procesul de candidatură la organizarea Cupei Mondiale din 2022, atribuită în cele din urmă Qatarului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport