Comisia de Cod electoral a dat "OK-ul" înfiinţării unui partid cu doar trei membri

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Cu zece voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi o abţinere, Comisia de Cod electoral a decis marţi că un partid poate fi înfiinţat cu doar de trei membri, propunerea aparţinându-i lui Valeriu Zgonea, preşedintele Comisiei de Cod electoral, informează Digi24.

Valeriu Zgonea a explicat că a primit mandat de la PSD să susţină o astfel de prevedere, în timp ce vicepreşedintele Comisiei, liberalul Mihai Voicu, a afirmat, la rândul său, că PNL agreează această posibilitate.

Lucrurile nu au mers însă lin în tabăra liberalilor. Potrivit publicaţiei gândul.info unii dintre parlamentarii PNL - Puiu Haşotti, Victor Paul Dobre şi Ioan Oltean - au fost surprinşi şi revoltaţi că nu au fost consultaţi în PNL despre decizia anunţată de Mihai Voicu.

"Eu sunt total imun la ceea ce ni se transmite de la "Politică fără bariere", totul are bariere. Cer să amânăm această decizie până săptămâna viitoare", a precizat Puiu Haşotti, care şi-a exprimat dorinţa de a exista o discuţie în cadrul partidelor politice.

"Ce Congres va avea un partid cu trei membri?", l-a întrebat Puiu Haşotti pe Zgonea.

"Unde-s doi puterea creşte", a fost replica lui Zgonea.

În final, Haşotti s-a abţinut să voteze această propunere, însă ea a trecut de Comisia de Cod Electoral.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.