Comisia condusă de Nicolicea, scut în jurul lui Dragnea. Refuză sancţionarea liderului PSD

Eugen Nicolicea în comisia Iordache
Eugen Nicolicea în comisia Iordache (Epoch Times)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, for condus de social-democratul Eugen Nicolicea, a respins, marţi, cererea PNL de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru refuzul convocării unei sesiunii extraordinare pe perioada vacanţei parlamentare. Sesiunea extraordinară fusese cerută de Opoziţie pentru constituirea a două comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi problema pestei porcine, şi pentru o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Potrivit solicitării grupului PNL, Dragnea ar fi încălcat Regulamentul, prin faptul că nu şi-a îndeplinit atribuţia constituţională de a convoca sesiune extraordinară, deşi solicitarea în acest sens a fost semnată de 114 deputaţi de la PNL, USR şi PMP în data de 14 august, relatează digi24.ro.

În Comisia juridică, deputatul PNL Gabriel Andronache a cerut ca Liviu Dragnea să vină în comisie pentru a da explicaţii în acest sens. În replică, preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea a declarat că în acea perioadă Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile unui vicepreşedinte al Camerei.

"Analizând, pe perioada vacanţei parlamentare se desemnează vicepreşedinţi care înlocuiesc pe preşedinte. Constatăm că în perioada respectivă de serviciu, pentru a răspunde cerinţelor funcţiei de preşedinte, era o altă persoană, fapt pentru care, nefiind deputatul în cauză care în prezent deţine funcţia de preşedinte, cererea este inadmisibilă", a precizat Nicolicea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne