Comisar ucrainean pentru drepturile omului acuză armata lui Putin că transformă locuitorii din Herson în carne de tun

Steagul sovietic ridicat la Herson
Steagul sovietic ridicat la Herson (Nexta)

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, acuză Rusia că intenţionează să înarmeze prizonierii şi localnicii din oraşul ocupat Herson pentru a-i trimite pe front să lupte împotriva Forţelor Armate ale Ucrainei. Oficialul ucrainean susţine că peste 2.000 de astfel de oameni s-ar afla în această situaţie, informează Ziare.com.

Comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului afirmă că armata lui Putin îi ridică de pe stradă şi îi reţine pe localnici fără niciun motiv.

”Oamenii sunt prinşi chiar pe străzi. Ei dispar. Ocupanţii vor o mobilizare forţată pentru a trimite ucrainenii pe front. Toată lumea înţelege că vor să-i folosească precum carne de tun. Vor deveni carne de tun. Acest lucru ar însemna ca armata să tragă în ucraineni”, a avertizat Denisova, potrivit publicaţiei Obozrevatel.

Declaraţia vine în contextul în care în Herson, oraş din sudul Ucrainei, există un centru de detenţie preventivă şi trei închisori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe