Comemorări violente în Grecia. Poliţia atacată cu coctailuri Molotov

Ciocniri violente între forţele de poliţie şi demonstranţi în Atena, 6 decembrie 2016
Ciocniri violente între forţele de poliţie şi demonstranţi în Atena, 6 decembrie 2016 (LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Comemorarea unui incident violent survenit cu opt ani în urmă a devenit violentă în momentul în care participanţii au început să arunce cu coctailuri Molotov în forţele de ordine.

Demonstranţii se adunaseră pentru a comemora uciderea, de către forţele de poliţie, a unui adolescent, în timpul unui protest.

Cel puţin 18 persoane au fost arestate după protestul deja tradiţional pentru a comemora moartea lui Alexandros Grigoropoulos survenită în 2008. Grigoropoulos, care avea 15 ani, a fost omorât din cauza durităţii intervenţiei forţelor de ordine.

Violenţa din timpul protestului de ieri a apărut în momentul în care, alături de demonstranţii paşnici care mărşăluiau în centrul Atenei, a apărut un grup radical de tineri purtând măşti şi începând să arunce cu pietre şi coctailuri Molotov în forţele de ordine.

Acestea au răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade anti-revoltă.

Demonstranţii au scos pietre din pavaj şi au ridicat baricade într-o zonă rezidenţială a oraşului, după ce au dat foc unui vehicul.

Marţi, cel puţin 1500 de persoane au mărşăluit prin centrul Capitalei elene pentru a comemora moartea tânărului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe