Comandantul operaţiunilor SUA din Orientul Mijlociu găsit mort în Bahrain

Amiralul Scott Stearney
Amiralul Scott Stearney (Sgt. Wesley Timm/U.S. Marine Corps)

Comandantul operaţiunilor Marinei SUA în Orientul Mijlociu a fost găsit mort sâmbătă la reşedinţa sa din Bahrain, potrivit unui comunicat al armatei americane.

Comunicatul a specificat că nu există suspiciuni cu privire la un asasinat.

Viceamiralul Scott Stearney, care avea 58 de ani, a fost numit, în luna mai, în funcţia de şef al Comandamentului Central al Forţelor Maritime americane – inclusiv Flota a 5-a – şi în cea de comandant al Forţelor Maritime Combinate.

Stearney a operat în câteva escadrile de avioane de vânătoare, iar în Kabul, Afganistan, a deţinut funcţia de şef de personal al Forţei Operaţionale Comune 435 şi, ulterior, al Forţei Operaţionale Combinate Interagenţie 435.

În SUA, Stearney a deţinut diverse funcţii, inclusiv cel de instructor şi ofiţer de pregătire la Şcoala de Arme a Marinei, conform biografiei sale oficiale. De asemenea, el a ocupat diverse funcţii de rang înalt, inclusiv cea de director de operaţiuni în Comandamentului Central al armatei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe