Comandantul operaţiunilor SUA din Orientul Mijlociu găsit mort în Bahrain

Amiralul Scott Stearney
Amiralul Scott Stearney (Sgt. Wesley Timm/U.S. Marine Corps)

Comandantul operaţiunilor Marinei SUA în Orientul Mijlociu a fost găsit mort sâmbătă la reşedinţa sa din Bahrain, potrivit unui comunicat al armatei americane.

Comunicatul a specificat că nu există suspiciuni cu privire la un asasinat.

Viceamiralul Scott Stearney, care avea 58 de ani, a fost numit, în luna mai, în funcţia de şef al Comandamentului Central al Forţelor Maritime americane – inclusiv Flota a 5-a – şi în cea de comandant al Forţelor Maritime Combinate.

Stearney a operat în câteva escadrile de avioane de vânătoare, iar în Kabul, Afganistan, a deţinut funcţia de şef de personal al Forţei Operaţionale Comune 435 şi, ulterior, al Forţei Operaţionale Combinate Interagenţie 435.

În SUA, Stearney a deţinut diverse funcţii, inclusiv cel de instructor şi ofiţer de pregătire la Şcoala de Arme a Marinei, conform biografiei sale oficiale. De asemenea, el a ocupat diverse funcţii de rang înalt, inclusiv cea de director de operaţiuni în Comandamentului Central al armatei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe